Лазаня със спанак и сьомга

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Лазаня със спанак и сьомга
Лазаня със спанак и сьомга
admin
Добавена от: admin
19610
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. замразен спанак
сол
черен пипер
600 гр. филе от сьомга (ако е замразено - размразете предварително)
4 с.л. лимонов сок
50 гр. масло
50 гр. брашно
500 мл. зеленчуков бульон
250 мл. сметана
3 с.л. трапезен хрян (на пастичка)
16 кори за лазаня
100 гр. пушена сьомга (на резени)
50 гр. настъргана Гауда

Размразете спанака по указанията на опаковката, отцедете добре и овкусете със сол и черен пипер. Оставете го да се маринова за 10 минути.
Разтопете маслото, прибавете брашното и бъркайте, докато се запържи до кашичка. Прибавете бульона и сметаната и възварете, като бъркате непрекъснато. Оставете соса да къкри на умерен огън 10 минути, като бъркате често. Прибавете хряна и овкусете соса със сол, пипер и 2 с.л. лимонов сок. Разпределете малко от соса във форма за суфле или тавичка с размери 30 x 20 см, отгоре наредете 4 кори за лазаня, върху тях - половината от спанака и покрийте с част от соса. Поставете отгоре още 4 кори лазаня, върху тях - филето от сьомга и върху него - малко от соса. Покрийте с 4 кори лазаня, останалия спанак, пушената сьомга и малко сос. Завършете с останалите 4 кори лазаня, останалия сос и поръсете с настърганата Гауда.
Печете лазанята в нагорещена на 200 градуса фурна на средната скара за около 35 минути. Оставете да отдъхне малко, преди да сервирате.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft