Маслините се обезкостяват и се нарязват на парченца. Кашкавалът се настъргва.
На котлона в тенджера се кипват белените домати. Добавя се 1 ч.л. захар и зелените подправки, ситно накълцани. Вари се до леко сгъстяване.
Корите за лазаня се варят 3-4 мин в подсолена вода с малко зехтин - колкото да омекнат. После се измиват със студена вода и се подсушават, за да не слепнат.
Гъбите, нарязани на шайби, се запържват в зехтин на котлона, подправят се със сол и черен пипер.
В тавичка за печене се разлива малко от доматения сос. Отгоре се поставя кора за лазаня, върху нея настърган кашкавал, маслини, доматен сос, отново кора, гъби, топено сирене, отново кора и така до изчерпване на продуктите. Най-отгоре се поставя кора и се залива с доматен сос.
Пече се в загрята фурна на умерен огън. Малко преди изваждане върху лазанята се настъргва кашкавал, който леко да се запече.
Лазаня с гъби и топено сирене
20 Януари 2012
52825
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари