Лазаня с пилешко, тиква и фета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Лазаня с пилешко, тиква и фета
8547
Снимков материал: pixabay.com
Лазаня с пилешко, тиква и фета

 

Лазанята е едно от любимите ми ястия. Въпреки, че класическата лазаня винаги ще бъде дълбоко в сърцето ми, аз продължавам да търся нови и нови начини за приготвянето на това уникално ястие.

Когато за първи път видях тази рецепта бях поразена от комбинацията, защото и друг път бях приготвяла лазаня с тиква, но сега се прибавяше и ароматна фета . Ето я и рецептата:

 

Продукти:

2 чаши тиква (обелена и нарязани на хапки)
2 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 глава лук (нарязан на ситно)
2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
1 / 2 чаша бяло вино
1 консерва домати на кубчета
1 супена лъжица доматено пюре
1 / 2 чаена лъжичка риган
сол и черен пипер на вкус
2 чаши пилешко филе, нарязано на кубчета
4 супени лъжици масло
4 супени лъжици брашно
2 чаши прясно мляко
1 / 4 чаена лъжичка индийско орехче
1 чаена чаша сирене чедър (настъргано)
250 гр. кори за лазаня
1 чаена чаша сирене фета (натрошено)
1 / 2 чаша моцарела (настърган)

 

Начин на приготвяне:

Сложете в една купа 1 с.л. зехтин, сол и черен пипер и потопете парченцата тиква в нея. След това подредете тиквата в тавичка за печене, като не поставяте парченцата едно върху друго. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете тиквата докато омекне, за около 20-30 минути.

Сложете една с.л. зехтин в тиган и загрейте на средно висока температура. Добавете лука и запържете докато омекне, за около 5-6 минути. След това добавете и чесъна и задушете за още една минута. Добавете виното, доматите, доматеното пюре, ригана, солта и черния пипер и оставете да заври. След това намалете котлона и оставете соса да покъкри докато се сгъси, за около 15-20 минути. Добавете пилешките парченца в соса и оставете настрани.

Загрейте маслото в тиган, докато започне да бълбука и придобие златист цвят. Добавете брашното и оставете да покъкри, докато придобие светло златист цвят. След това добавете млякото, индийското орехче и сиренето чедър и оставете сместа добре да се сгъсти.

Вземете една тавикча и намажете дъното й с малко мазнина. Добавете продуктите в следната последователност: един слой кори за лазаня, 1/2 от доматения сос, 1/2 от фета сиренето и 1/3 от соса бешамел. Повторете същата последобателност, като отгоре покриете с останалите кори за лазанята, останалия сос бешамел и моцарелата.

Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна. Печете докато лазанята придобие златиска коричка и пухкав вид на краищата, за около 30-45 минути.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft