Лазаня с пъстра есенна плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Лазаня с пъстра есенна плънка
Лазаня с пъстра есенна плънка
admin
Добавена от: admin
8200
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г кори за лазаня
500 г кайма
500 мл прясно мляко
2 бр. моркови
1 бр. тиквичка
1 бр. зелена и 1 бр. червена чушка
400 г гъби
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
500 мл доматен сок
4 с.л. брашно
1 бр. яйце
60 г масло
босилек, индийско орехче
кашкавал за поръсване

Плънка: Лукът, чесънът и морковът се нарязват на дребно и се задушават с малко вода и зехтин. Добавя се тиквичката, нарязана на ситно и се разбърква. Добавя се каймата и се запържва, като се разбърква често. Добавят се гъбите, когато омекнат се добавят чушките, нарязани на ситно. Добавя се поне 500 мл доматен сок. Слага се и босилекът и сместа се оставя да ври поне 10 минути.
Бял сос: В тиган се разтопява маслото и се дърпа от котлона, за да се охлади леко. Бавно се прибавя брашното, като се бърка интензивно само в едната посока. В млякото се прибавя яйцето и се разбива. Когато брашното се поеме от маслото, бавно се налива и млякото при непрекъснато бъркане. Слага се на котлона да заври и се бърка непрекъснато. Трябва да ври поне 5 минути. Овкусява се с индийско орехче.
Лазаня: Дъното на тавата се покрива с 1/3 от белия сос. Нарежда се ред кори и се покрива с половината плънка. Пак ред кори и другата част от плънката (може да се направят и повече редове). Най отгоре се поставя ред кори и се залива с останалия бял сос. Пече се в предварително загрята до 180-200 С фурна за около 20-30 минути. Пет минути преди да се извади от фурната, се поръсва с настърган кашкавал. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft