Лазаня с тиквички и див ориз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Лазаня с тиквички и див ориз
Лазаня с тиквички и див ориз
admin
Добавена от: admin
12023
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 опаковки дългозърнест див ориз (по 170 гр.)
1 консерва печени зелени чушки (110 гр.)
500 гр. сирене/кашкавал, нарязано на тънки резени
3 средни тиквички, нарязани на ивици с дебелина около 0,5 см.
4 с.л. настърган пармезан
3 големи домата, обелени и нарязани на филийки
3 чаши заквасена сметана
1 ч.л. чеснова сол
1 ч.л. босилек
1 ч.л. риган
½ ч.л. мащерка
¾ чаша нарязана червена чушка
¾ чаша нарязана зелена чушка
¾ чаша нарязан зелен лук
1 ч.л. сладък червен пипер

Сварете ориза според указанията на опаковката и отцедете добре. Намажете правоъгълна тавичка с мазнина и разпределете ориза на дъното й. Покрийте с пласт от печените чушки, отгоре сложете половината сирене/кашкавал и слой от тиквичките. Поръсете с пармезана, наредете отгоре от нарязаните домати и отново поръсете с пармезан.
Смесете сметаната, чесъна, босилека, ригана, мащерката чушките и зеления лук. Разпределете сместа върху доматите, покрийте с останалите резени сирене/кашкавал и най-отгоре наръсете с червения пипер.
Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 45 минути-1 час, докато сиренето се разтопи, покафенее приятно, а сосът забълбука.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft