1 патладжан, нарязан на тънки филийки
1 тиквичка, нарязана на тънки филийки
доматен сос
1 буркан консервирани домати
1 глава лук
1 скилидка чесън
риган, босилек, сол, черен пипер - на вкус
1-2 щипки захар
сметана за готвене
сирене Пармезан, настъргано
настъргано сирене Чедър
Измийте и нарежете по указания начин патладжана и тиквичката, поръсете със сол и оставете да стоят така 30 минути, за да пуснат горчивината си. Измийте ги добре и подсушете. Изпечете ги в сух тиган с незалепващо покритие - около 2 минути от всяка страна.
Запържете лука и чесъна в тиган с малко олио. Добавете доматите и оставете да къкрят на бавен огън 30-тина минути. Подправете на вкус и добавете 1-2 с.л. сметана. Покрийте дъното на правоъгълна тавичка с малко доматен сос, отгоре наредете резените патладжан и тиквичка. Поръсете обилно с настърганите сирена. Продължете да редувате продуктите в тази последователност до изчерпването им, като завършите с доматен сос и настърганите сирена. Изпечете на 200 градуса за 20-30 минути.