За крема от грис:
1/2 л прясно мляко
1/2 чаша захар
1 ванилия
7 супени лъжици грис
За пудинга:
1/2 л прясно мляко
4 супени лъжици захар
1 пудинг ванилия
Освен това:
около 300-400 гр. ягоди
Първо измийте и почистете ягодите. Оставете ги върху памучна кърпа, за да се отцедят и изсъхнат.
Сварете гриса по стандартния начин: след като заври млякото със захарта и ваниловата захар, добавете на тънка струйка гриса, разтворен в малко млекце. Намалете огъня и при непрекъснато разбъркване варете до необходимата гъстота.
Веднага налейте в предварително подготвени чаши. (Тази доза е за 4 чаши).
По същия начин пригответе и пудинга.
Над гриса сложете нарязани пресни ягоди, след това ги залейте с горещия пудинг.
Украсете по желание.
Оставете десерта да се охлади и сервирайте.