Страхотни и бързи мариновани бутчета в бира и лук. Те са изключително сочни и вкусни, идеални за неделните семейни сбирки, когато искаме да приготвим нещо вкусно за цялата фамилия.
Легендарни пилешки бутчета в бира
Продукти:
6-7 пилешки бутчета
1 голяма глава лук
150 мл соев сос
Лют пипер на вкус
Сол, смлян черен пипер - на вкус
½ чаена лъжичка червен пипер
1 чаена лъжичка сух чесън
½ чаена лъжичка подправка за пиле
½ чаена лъжичка провансалски билки
лъжица олио (+ за пържене)
1/2 чаша бира
Приготвяне:
Измийте бутчетата и ги подсушете с хартиени кърпи.
На всяко бутче се правят по 3-4 напречни и плитки разреза.
Сложете бутчетата в дълбока купа.
Добавете червен пипер, лют пипер на вкус, чесън на гранули, подправка за пиле, билки, сол и смлян черен пипер на вкус.
Добавете соевия сос и олиото.
Разбъркайте добре и разпределете подправките по повърхността на всички бутчета.
Оставете да се мариноват за 2 часа.
Лукът се нарязва на тънки полумесеци.
Запържете го в малко олио докато омекне и покафенее.
Прехвърлете в купа или чиния.
Запържете пилешките бутчета в същия тиган, на висока температура, под капак, от двете страни - до златисто кафяво.
Изсипете останалата марината в тигана.
Върху повърхността се разпределя запърженият лук и се добавя бирата.
Намалете котлона и отново покрийте съда с капак.
Гответе бутчетата още 15 минути.
Поднесете пилешките бутчета с любима гарнитура или със салата от пресни зеленчуци.