Отвътре е копринено нежна, отвън - с чудно хрупкава коричка! Ледена торта - приготвя се не във фурната, а в хладилника!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отвътре е копринено нежна, отвън - с чудно хрупкава коричка! Ледена торта - приготвя се не във фурната, а в хладилника!
Отвътре е копринено нежна, отвън - с чудно хрупкава коричка! Ледена торта - приготвя се не във...
4604
Отвътре е копринено нежна, отвън - с чудно хрупкава коричка! Ледена торта - приготвя се не във фурната, а в хладилника!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате шоколадови торти, сигурни сме, че тази рецепта ще ви зарадва. Направете ледено лакомство само с 4 съставки.

Ако имате мляко и шоколад вкъщи, направете една от най-вкусните шоколадови торти . Съставките са евтини, приготвянето не е никак сложно, а вкусът е перфектен.

Шоколадовите торти без печене са страхотни, когато имате гости, но и когато искате нещо сладко, което не изисква да прекарвате часове в кухнята. Ето какво ви трябва за нашата Ледена торта с хрупкава глазура :

Ледена торта с хрупкава глазура

Продукти:

  • 900 мл прясно мляко
  • 1 супена лъжица желатин агар-агар
  • 500 г шоколад (200 г черен, 300 г със ситно смлени лешници)
  • 3 супени лъжици олио

ледена торта

Приготвяне:

Изсипете желатина в млякото и го оставете да загрее, след което добавете шоколада. Агар-агар е растителен желиращ агент, който се загрява до високи температури, за разлика от обикновения желатин.

Разбира се, може да използвате и обикновен желатин, просто го добавете към охладената смес, след като сте го приготвили по описанието на опаковката. Бъркайте докато се разтопи, след което като заври оставете да поври още 3 минути на намалена температура.

смес шоколадова торта

натрошен шоколад

Изсипва се в огнеупорен съд с размери 26х12х10 см (или подобен). Оставете да се охлади малко, след което сложете формата в хладилника за 2 часа или във фризера за един час.

шоколадова смес

Разтопете шоколада с лешниците с олиото и залейте тортата, след което отново приберете в хладилника за 15 минути да стегне. 

глазура за торат

ледена шоколадова торта

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft