Леден шоколад по мексикански
22 Декември 2011
8463
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
100 г тъмен шоколад
½ ч. ч. захар
1 жълтък
1 ч. ч. хладко прясно мляко
1 ч. л. царевично нишесте
1 к. л. индийско орехче
1 л ледено прясно мляко
ванилова есенция
щипка канела
щипка сол
Жълтъците се разбиват с 3 с.л. захар, прибавя се нишестето и 1 ч.ч. прясно мляко. Сместа се слага на слаб огън да се сгъсти като крем при непрекъснато разбъркване. Към врящата смес се прибавят останалата захар и начупеният на малки парченца шоколад. Бърка се, докато се разтопят. Добавя се останалото ледено прясно мляко. Шоколадът се сервира във високи чаши, поръсен с канела и индийско орехче.
Вариант: към шоколада може да се прибави сварено силно кафе, за подсилване на вкуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари