За да направите този вкусен ягодов десерт , ви трябват само 3 съставки. Резултатът обаче ще ви удиви с вкус и лекота. Ягодовият крем се получава невероятно нежен, ефирен и много, много вкусен! Ето как се приготвя най-пухкавият леден ягодов крем от 3 продукта :
Леден ягодов крем от 3 продукта
Продукти:
60 гр.
250 гр. ягоди
2 белтъка
Приготвяне:
Измийте добре ягодите, почистете от дръжките и нарежете на малки парчета.
Сложете ягодите в купа и ги поставете във фризера за няколко часа, за да замръзнат напълно.
В оригиналната рецепта се използват сурови белтъци, но в днешно време не можем да сме 100% сигурни в качеството на продуктите, така че е по-добре да ги загреем.
Налейте вода в тенджера и поставете на огъня. Когато заври, намалете котлона до минимум.
Изсипете захарта в белтъците и ги поставете върху тенджерата с вода. Бъркайки с телена бъркалка, загрейте бавно белтъците.
Бъркайте непрекъснато на водна баня, докато захарта се разтвори, а белтъците се загреят и станат пухкави. Проверете температурата с пръст - белтъците трябва да са доста горещи, но не и да парят. Дръпнете от водната баня и ги оставете да се охладят до стайна температура.
Когато ягодите замръзнат, извадете купата от фризера и ги прехвърлете в купата на блендера.
Включете уреда и смелете плодовете на малки трохи.
Изсипете охладените белтъци в ягодовия чипс и разбийте.
Ще видите как сместа става все по-лека и се увеличава на обем. Разбийте за около пет минути.
Ето такъв красив и освежаващ десерт трябва да се получи.