Лекар посочи най-голямата грешка в пиенето на ябълков оцет за отслабване: Ето как се прави правилно

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Лекар посочи най-голямата грешка в пиенето на ябълков оцет за отслабване: Ето как се прави правилно
29660
Снимков материал: pixabay.com
Лекар посочи най-голямата грешка в пиенето на ябълков оцет за отслабване: Ето как се прави правилно

Когато храната не се усвоява правилно, тя е обект на размножаване на бактерии, гъбички или паразити, микроорганизми, които са подходящи за живот в такава среда. Микробите обичат "мръсна" среда.

Детоксикацията е задължителна, когато някой има висок холестерол и затлъстяване на черния дроб“, обяснява д-р Чубрило . „Ако имате затлъстяване на черния дроб, което всички ние имаме повече или по-малко, автоматично имате повишени нива на инсулин. Това е хормон, произвеждан от панкреаса за регулиране на захарта и храносмилането.

болки корем

Ако производството на този хормон се увеличи повече или по-малко през деня, това ще провокира образуването на мазнини в черния дроб . Това му е работата. Холестеролът не се получава директно от храната, а индиректно, от лошите навици. Ако ядете шишчета, бургери в големи порции всеки ден, ще предизвикате лошо храносмилане и интоксикация.

Но повишеното ниво на инсулин ще стимулира производството на холестерол в черния дроб, където той се произвежда. „Който има висок холестерол, има и висок инсулин и обратното“, казва д-р Чубрило.

Лекарят обръща внимание и на погрешните схващания, свързани с лошия холестерол: „Лошият холестерол, това е парадокс, просто има по-малко холестерол от добрия!“ Ако имате камион, който трябва да транспортира „неща“ някъде и тези „неща“ са холестерол, тогава той се превръща в LDL, лош холестерол.

Той е просто камион, който отива някъде, за да превози нещо. А какво превозва нашият "камион"? Той превозва материал за производството на хормони. Прави лош холестерол. Лош ли е наистина? Не е. Той е много важен. А кога се влошава? Когато започне да "ръждясва".

Ние го наричаме окислен холестерол, тоест нещо, което не може да премине границата и да влезе там, където сме го изпратили (да си свърши работата и да активира производството на хормони). Този холестерол, който е в този "ръждясал" камион, ще залепне някъде и ще бъде началото на развитието на атеросклероза. Само този холестерол е лош.

омазнен черен дроб

Д-р Деян Чубрило разкрива и коя граница на холестерола е допустима и какво трябва да се направи при леко повишена стойност. „Не третирам всеки холестерол, който е със стойности 6 или 6,5, като трагедия или нещо толкова лошо. Тогава си правя извода, че в черния дроб се произвежда твърде много, тоест нещо го стимулира (инсулин), и че не се изхвърля правилно чрез жлъчката.

След това препоръчвам на пациентите да приемат повече антиоксиданти и да въведат в диетата си колкото се може повече здравословни храни, плодове и зеленчуци. Второ нещо, контролиране на инсулина. Не яжте захар или внимавайте колко ядете; не напрягайте панкреаса.

Що се отнася до мазнините, д-р Чубрило препоръчва да използвате по-малко от чаена лъжичка масло, само за да добавите вкус към ястието. Третото нещо е да се контролира елиминирането; за почистване на жлъчните пътища и червата. Лимонада с малко джинджифил – лимонът провокира изхвърлянето на токсините, джинджифилът го подпомага и червата се изпразват напълно.

ябълков оцет

Д-р Чубрило говори и за ябълковия оцет. Той открои ябълковия оцет като една от най-важните храни, която непрекъснато се бори със свободните радикали и по този начин предотвратява появата на заболявания.

Ябълковият оцет е може би най-известен като стартер на метаболизма и помага при отслабване , но според лекарите не всеки вид ябълков оцет е лечебен. Трябва да използвате домашен ябълков оцет - именно там грешат повечето хора, които го използват с цел отслабване, затова и резултатите не са достатъчно добри. Изключително лековит е и решава чревни проблеми.

плодов оцет

Ако редовно консумирате ябълков оцет, храната, която приемате след това, ще бъде по-лесно смилаема. В същото време ябълковият оцет може да изгаря мазнините и захарите. Тези, които го пият редовно, ще отслабнат по-бързо. Достатъчно е да поставите 1 непълна супена лъжица домашен ябълков оцет в чаша вода.

Ябълковият оцет съдържа полезни бактерии, които помагат за поддържането на здрава храносмилателна екосистема. Богат е на антиоксиданти, които неутрализират разрушителната активност на свободните радикали. Редовната консумация на ябълков оцет намалява риска от сърдечни заболявания и диабет.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft