Лека, въздушна и ефирна - Ангелска йогурт-торта без брашно и масло:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лека, въздушна и ефирна - Ангелска йогурт-торта без брашно и масло:
Лека, въздушна и ефирна - Ангелска йогурт-торта без брашно и масло:
102341
Лека, въздушна и ефирна - Ангелска йогурт-торта без брашно и масло:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В тази ангелска торта няма брашно или масло - тя е толкова нежна, ефирна и лека, че гарантирано ще я изядете цялата на един дъх! Лесен за приготвяне, от налични във всеки дом продукти, с лека кисело-лимонова нотка, този нежен десерт ще се хареса на всички, които го вкусят! Ето рецептата за Ангелска йогурт-торта без брашно и масло :

Йогурт-торта без брашно и масло

Продукти:

4 яйца (стайна температура)

70 грама захар

350 грама кисело мляко

40 грама царевично нишесте

1 ч.л. бакпулвер

лимонова или портокалова кора

ванилова есенция или ванилова захар (1 ч.л.)

Приготвяне:

Разделете яйцата (на стайна) температура на белтъци и жълтъци. Разбийте жълтъците със захарта, докато се увеличат по обем и побелеят.

разбити жълтъци

Добавете киселото мляко, ванилията и настърганата кора от лимон или портокал (можете да направите тортата и без нея, ако не харесвате вкуса или миризмата на цитрусите). Използвайте само жълтата част на кората, като не докосвате бялото, тъй като е горчиво. Разбийте всичко с миксер.

тесто за торта

Добавете нишестето и бакпулвера, разбийте отново с миксер до гладкост.

След това разбийте белтъците на твърд сняг.

разбити белтъци

И постепенно добавете белтъците в жълтъчно-млечната смес, като бъркате внимателно отдолу-нагоре с шпатула.

Ето как трябва да изглежда сместа - ефирна и лека:

тесто с белтъци

Изсипете я във форма, облицована с хартия за печене, и я изпратете във фурната, предварително загрята до 170 градуса, за 30-35 минути (нагласете спрямо вашата фурна).

форма за торта

Когато изминат 30-35 минути, изключете фурната и отворете вратата. Оставете тортата в тази форма за още 10-15 минути.

торта йогурт

Извадете десерта от фурната и го оставете да изстине напълно. Едва след това го извадете от формата. Горната част може да бъде украсена например с пудра захар, настърган шоколад или сироп.

ангелска йогурт-торта

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft