Бисквитите се смилат в кухненски робот, докато се получат трохи. Добавя се размекнатото масло и се бърка, докато се получи еднородна смес. Дъното на тортена форма с пръстен се застила с хартия за печене. Вътре се прехвърля бисквитената смес и се притиска добре към дъното. Оставя се в хладилник за минимум половин час. Желатинът се залива с водата и се оставя да набъбне за 25 - 30 минути. Кивито се обелва и нарязва на кубчета, след което се обърква в тенджерка с лимоновия сок и захарта. Сместа се поставя на котлона за 2-3 минути, така че плодът да пусне сока си, след което се дърпа от огъня и се оставя да изстине. В получената смес се изсипва разтопения на водна баня желатин, заедно с киселото мляко, разбърква се много добре.
Върху охладения бисквитен блат се подреждат обелените и нарязани на кръгчета банани. Върху тях се излива млечно-плодовата смес и тортата се пъха във фризера (или в хладилника) за 6 часа или за 1 нощ.
Вече стегналата торта се изважда внимателно от формата и се отстранява хартията от дъното й. Украсява се с резени киви и с леко запечени филирани бадеми.