Лека торта със сметана и пандишпанов блат
18 Февруари 2016
20500
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. кисело мляко
6 яйца
6 с.л. олио
1 амонячна сода
1 ванилия
1 бакпулвер
3 ч.ч. брашно
сладкарска сметана
сок от компот за сиропиране
Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, киселото мляко (с разтворената в него амонячна сода), брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Разбийте хубаво до пухкава еднородна смес. Разделете сместа на 3-4 части и изпечете от всяка блат в намазнена и набрашнена тортена форма.
Готовите блатове охладете добре. След това ги сиропирайте със сока от компот и ги съединете с разбита сметана. По желание може да добавите между пластовете пресни плодове или плодове от компот.
Украсете готовата торта по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари