Леки рибни крокети

вход през zajenata.bg
Леки рибни крокети
admin
Добавена от: admin
35905
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 4 порции:
600 г филе от мерлуза (или бяла риба)
80 г мазнина
250 г картофи
1 глава лук
2 яйца
2 с.л. брашно/галета (ако искате да са хрупкави)
магданоз, черен пипер, сол

Сваряваме необелените картофи в подсолена вода и оставяме да изстинат. Обелваме ги и ги прекарваме през преса за картофи. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в малко мазнина.
Сваряваме рибата и я стриваме с вилица. Прибавяме към нея картофите, ситно нарязан магданоз, яйцата, изпържения лук, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре сместа и оформяме от нея топки с големината на яйце. Сплескваме ги, леко ги овалваме в брашното/галетата и пържим от всяка
страна, докато станат златисти. 
По желание към панировката може да добавите и различни семена - така не само ще е ефектно, но и вкусно!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft