Луксозна рецепта за нежен орехов сладкиш с пухкав ванилов крем и бита сметана, който всички веднага ще заобичат.
Когато има орехи вкъщи, винаги го поднасям на семейството си - децата го обожават!
Лек ванилов десерт с орехов блат и райски крем
Продукти:
Тесто:
4 яйца
4 супени лъжици топла вода
150 гр. обикновено брашно
80 гр.
150 гр. пудра захар
6 г бакпулвер
За крема:
2 пакетчета пудинг с вкус на ванилия
600 мл прясно мляко
200 гр. масло
200 гр.пудра захар
2 пакетчета ванилова захар
За крема:
1 литър течна сметана
шоколад
Приготвяне:
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват на сняг.
Жълтъците се разбиват със захарта на пяна.
Постепенно се добавя вода.
Смесваме и насипните продукти - брашното, бакпулвера и ядките.
Накрая разбъркайте леко на сняг.
Прехвърлете в тава 35×25, покрита с хартия за печене.
Печете на 180 градуса около 25 минути (трябва да ги следите).
За крема:
Сварете пудинга с мляко.
Разбийте маслото с пудрата захар и ваниловата захар.
Добавете го в охладения пудинг и разбийте добре.
Изстиналият блат се намазва с крем и отгоре се украсява с разбита сметана.
Декорирайте с шоколад.