ЛЕК за БОЛНИ УШИ по 200-годишна рецепта: Толкова е ефективна, че се използва и до днес

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
ЛЕК за БОЛНИ УШИ по 200-годишна рецепта: Толкова е ефективна, че се използва и до днес
48380
Снимков материал: pixabay.com
ЛЕК за БОЛНИ УШИ по 200-годишна рецепта: Толкова е ефективна, че се използва и до днес

За наше голямо задоволство това лекарство ни беше изпратено от нашия редовен читател г-н Миленков, с което увеличихме колекцията от народни лекове.  Рецептата е много проста и помага много за успокояване на болките в ушите .

Ефективността на лекарството беше потвърдена от много читатели на "За Жената", които споделиха своя опит в коментарите. За да приготвите лекарството, ще ви трябва един орех или по-скоро орехова черупка и малко масло.

купа с орехи

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ОРЕХОВАТА ЧЕРУПКА

Въпреки че твърдата черупка, в която ядката е безопасно съхранявана, изглежда напълно безполезна, защото не може да се яде, тя все пак съдържа определени лечебни свойства. Твърдата черупка на ореха е доста богата на биологично активни съединения, включително:

0,81% мазнини; 2,53% протеини; 35,64% екстрактни вещества; 60,90% растителни фибри; 1,64% пепел. Съставът на черупката на ореха съдържа алкалоиди и аминокиселини, кумарини, фенолкарбоксилни киселини.

Когато ореховата черупка се загрее в течност, тя освобождава биоактивни компоненти, които придават на препарата антибактериални, регенеративни и противовъзпалителни свойства.

орехова черупка лечение

Спиртната тинктура например се използва като лапа при разширени вени. Традиционната медицина използва вода от варени черупки и инфузия, приготвена от водка със смляна черупка, като лекарство за тромбоза и други проблеми на съдовата система, например при хипертония.

Смята се, че черупката на орехите помага при женски заболявания с възпалителен характер. Черупките се накисват във вода и се варят, докато течността придобие приятен кафяв оттенък.

Приготвянето на това лекарство обикновено отнема около 15 минути. Използват се чисти орехови черупки без следи от гъбички и мухъл. Сложете 40 грама орехови черупки на една чаша вода. След като се свари, течността се оставя да изстине, след което се прецежда и преди употреба се разрежда с преварена вода. Тази течност може да се използва за четкане на зъбите за премахване на зъбен камък, например.

орехова черупка болни уши

200-ГОДИШЕН ЛЕК ЗА БОЛКИ В УШИТЕ

Един орех се отваря внимателно с нож наполовина, от едната половина се отстранява ядката и черупката се залива с етерично масло. Внимателно се слага на загрят котлон да поври около 1-2 минути, като се внимава да не се разлее маслото.

Черупката на ореха ще освободи йод, който ще се свърже с маслото, като по този начин ще увеличи лечебните му свойства. Събира се със спринцовка и внимателно се накапва в болното ухо. Болката веднага отшумява.

*Използва се всякакво лечебно масло, но най-добре от жълт кантарион.

орехови половинки

Коментарът на Ванка Паунова: „Правя го, когато някой кашля и има ефект“. Слагам олио в ореха, после в една ч.л.на котлона. Щом започне да завира го изваждам да изстине, след което го изпиваме. Има много голяма полза.“

Коментар на Анита Гошева: "Вярно, изпитано, действа, болката спира"

Коментар на Мария Стойчевка: „Научих това от починалите ми баба и майка, сега го практикувам върху дъщеря си, когато се оплаква от болки и наистина е ефективно“

Коментарът на Блага Брайнова: „Наистина добър съвет. Изпитано и ефективно".

Коментарът на Таня Миновска: „Когато правя лекарството, слагам парче чесън в ореха и добавям олио. Болката преминава веднага."

Коментарът на Елизабета Цветковска: „Така е, правила съм го и работи“.

Коментар на Киро Пройчев: „И аз използвам тази рецепта срещу кашлица през зимата, слагам счукан или наситнен чесън в ореха и го пия. „Наистина помага, само че трябва да го пиете вечер, защото чесънът има силна миризма.“

Коментарът на Славяна Танакова: „Използвах го, много е ефективен.“

Коментар на Велма Ризова: "Лекът помага и при настинки и грип, пиеш го, успокоява кашлицата, и което е най-важното е просто и евтино."

Коментар на Габриела Миленкова: „За болки в ухото.. ето още една рецепта..

от моята баба... Вземете един стрък праз и отрежете бялата част, сложете го в тиган без олио, за да се задуши. Трябва само да си пусне сока... налива се в ухото два пъти на ден по няколко капки (2-3).“

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft