Подобно на младите тиквички или патладжани, пресните картофи са предпочитани поради специалния вкус и деликатната текстура, бързото им готвене и липсата на сложност при сервирането. Печените млади картофи са особено популярни. Първо, печената версия е много полезна. Второ, златната им кора е просто божествена.
Но колко вкусно е да се пекат пресни картофи? Обикновено това се прави с помощта на проста термоустойчива форма, фолио или хартия за печене. Ние в редакцията ни споделяме с вас още един възможен начин, а по наше скромно мнение това е най-добрият вариант!
съставки
Зехтин 5 супени лъжици.
сол 2 ч.
чесън 3-4 скилидки
мащерка 2 броя
розмарин 0,5 ч. Л.
подготовка
Измийте и почистете. Между другото, ако искате, можете да не премахнете кожата. Отделно, смесете маслиновото масло и сол, черен пипер и розмарин, скилидки чесън и клонки от мащерка, преминали през пресата.
Изсипва се върху картофите приготвения дресинг. Прехвърлете ги в пергамент, навийте с плик, сложете да се пекат за 50 минути при 180 ° С. След това изрежете дупка и печете още 10 минути, за да стане коричката златиста
Печете картофите в хартия по-често! Споделете рецептата с другите и я запазете