Днес ще ви разкрия рецептата на свекърва ми за една много вкусна торта, която вероятно ви е позната от детството. Много от нас са чакали празниците не защото сме искали подаръци, а точно заради нея.
Торта “Медени топчета ” е един доста лесен десерт с вкус на мед, а кремът между блатовете не бива да ви притеснява.
Той може да бъде всякакъв по ваш избор
Необходими продукти:
Пшенично брашно – 3 и 1/2 чаши
Мед – 3-4 супени лъжици
Сода – 1 чаена лъжичка
Яйца 0-4 броя
Краве масло – 100 грама
Ванилия
Прясно мляко – 2 чаши
Нишесте – 2 чаени лъжички
Начин на приготвяне:
За да стане въздушно, пригответе тестото на водна баня. За да направите това, поставете вода да се вари. В съда сложете 3 чаени лъжици краве масло, 1 чаша захар и мед. Постоянно разбърквайте, докато съдържанието се разтвори. При постоянно бъркане добавете содата, разбъркайте добре и махнете от огъня. Изчакайте малко да се охлади и добавете 3 чаши брашно и 2 яйца. Замесете тесто.
Покрийте форма за печене с хартия за печене и оформете малки топки от тестото с големината на орех. Поставете ги върху хартията за печене, но имайте предвид, че те ще увеличат размера си, така че се уверете, че не се допират едни в други.
Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 5-10 минути.
Кремът също трябва да приготвите на водна баня. В тенджера изсипете млякото, добавете 2 яйца, нишесте, 3 супени лъжици брашно и ванилия. Разбъркайте до гладка смес. Добавете 70 грама масло и разбийте крема. Приготвените и охладени топки изсипете в крема и разбъркайте.
Изсипете във форма и поставете в хладилника за една нощ. На сутринта залейте тортата с шоколадова глазура или разтопен шоколад.
Това е! Приготвянето на този десерт е изключително лесно и предизвиква много емоция.