Леле снощи какъв ориз ядох все едно в китайски ресторант беше правен, убийствена рецепта за гладници

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Леле снощи какъв ориз ядох все едно в китайски ресторант беше правен, убийствена рецепта за гладници
Леле снощи какъв ориз ядох все едно в китайски ресторант беше правен, убийствена рецепта за гладници
45052
Леле снощи какъв ориз ядох все едно в китайски ресторант беше правен, убийствена рецепта за гладници
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страшно бърза и лесна рецепта за ориз със зеленчуци , месо и още няколко хитринки

Току-що се прибирате от работа и нямате време или пък чакате гости и се чудите какво да им приготвите, за да не се изложите?! Няма проблем – представяме ви един на пръв поглед съвсем обикновен ориз, който обаче ще омагьоса вкусовите ви рецептори със сигурност.

Тази рецепта е страшно бърза и лесна, но удивително вкусна. Тя представлява ориз със зеленчуци, месо и още няколко малки хитринки, от които ще си оближете пръстите.

 

Страхотен ориз със зеленчуци и добавки, пръстите да си оближеш

Необходимите продукти са ориз, но задължително бланширан, около 600 грама охладено пилешко филе, един пакет замразени зеленчуци – микс, един буркан мариновани гъби, черен пипер и сол на вкус, малко олио и бурканче сушени домати.

Да, точно гъбите и сушените домати придават уникален вкус на ориза ви.

 

Приготвянето е по-лесно, отколкото си представяте. Намажете тавата с малко олио, след което нарежете пилешкото филе на малки мръвчици и ги поставете разпръснати в тавата. Отгоре поръсете със зеленчуците от микса, а после поставете и нарязаните гъби от буркана, плюс нарязаните сушени домати.

И това е – прибавете ориза като припомняме, че съотношението между ориза и водата в тавата трябва да е 1 към 3 (тоест на всяка чаша ориз се полагат по три чаши вода). Подправете с черния пипер и солта, а ако имате и от смлените зеленчукови подправки, които се продават по магазините, може да добавите и от тях. Сипете малко олио и готово – поставете всичко това да се пече във фурната за около час, на 200-220 градуса.

Няма предварително печене или пържене на месото, нито други условия, които да затруднят готвенето ви. Ще се уверите сами, че след като стане готово и го опитате, мръвките се топят в устата, а оризът със зеленчуците, гъбите и сушените домати, е просто брилянтен. Добър апетит на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft