Лесен бананов хляб

вход през zajenata.bg
Лесен бананов хляб
admin
Добавена от: admin
12817
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1-3/4 чаши брашно
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
6 големи, много добре узрели банана
8 с.л. (1 пакетче) разтопено масло
2 големи яйца
3/4 чаша кафява захар
1 ч.л. ванилия
1/2 чаша запечени орехи
2 ч.л. захар

Сложете решетката на фурната в средата и загрейте на 175 градуса. Намажете тавичка с масло или олио. Разбийте брашното, содата и солта в голяма купа. Сложете 5 банана в купа за микровълнова фурна, покрийте ги с прозрачно фолио и с нож пробийте няколко отвора във фолиото, за да излиза парата. Изпечете в микровълновата фурна на висока степен, докато бананите омекнат и пуснат сока си - около 4-5 минути. Ако използвате замразени банани, може да пропуснете тази стъпка, т.к. при размразяването те ще пуснат течността си.
Прехвърлете бананите в цедка върху купа и оставете да се отцедят, като бъркате периодично. Трябва да се получи течност около 1/2 - 3/4 чаша. Прехвърлете в дълбок тиган и гответе на умерен огън, докато се редуцира до 1/4 чаша - около 5 минути. Разбъркайте сгъстената течност с бананите и намачкайте на каша. Разбийте вътре маслото, яйцата, кафявата захар и ванилията.
Излейте банановата смес в брашнената и бъркайте, докато се смесят. Прибавете орехите. Прехвърлете тестото в приготвената тавичка. Нарежете останалия банан и украсете с резените страните на формата. Отгоре поръсете равномерно със захарта. Печете в загрятата фурна, докато при тестване с клечица тя излезе суха - около 55- 75 минути. Охладете върху решетката 15-тина минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft