Лесен и ефектен черешов пай
29 Май 2015
19779
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Черешите се поръсват с малко брашно, разбъркват се и се оставят настрана. Яйцата, олиото, захарта и хладкото мляко се разбиват с миксер до побеляване. Прибавят се ванилията и брашното - колкото поеме за средно меко кексово тесто. По желание 1/3 от тестото може да се отдели и да се оцвети с 2 с.л. какао. Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена кексова форма - могат да се редуват тъмна и светла част или тъмната да се разбърка леко в светлата. Отгоре се подреждат плодовете и се пече в предварително загрята фурна.
Автор:
Николина Райкова, Нови Искър
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари