Хубаво е да готвите с възможно най-пресни яйца. Има един много лесен тест, който можете да прилагате, особено лятото, когато яйцата има възможност по-бързо да се развалят и е добре да знаете, колко пресни са.
Черупките им са порести, което ще рече, че позволяват на въздуха да прониква. Колкото повече време минава, толкова повече въздух влиза. Затова просто потопете яйцето в дълбок съд с вода. Ако остане на дъното, значи е съвсем прясно. Но ако изплува, е по-добре да го изхвърлите.
С помощта на тази снимка ще ви е лесно да прецените колко точно прясно е яйцето.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари