23 Юни 2014
10387
Снимков материал: pixabay.com
Жълтеникавите налепи по емайлираните съдове се натрупват заради котления камък във водата, смесен с остатъци от самите храни. Препоръчително е често да ги отстраняваме, за да унищожим средата за развитие на бактерии, както и влошаването на качеството на готварския съд.
За целта напълнете с вода съда, така че тя да покрива налепите по стените му. Изсипете 5 супени лъжици оцет на всеки 1 литър вода. Сложете разтвора на бавен огън и оставете да ври в продължение на 2 часа. За идеално чисти и дезинфектирани съдове е препоръчително да прилагате този начин веднъж месечно.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари