Лесен огретен с шунка и карфиол
19 Октомври 2015
17156
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сварете карфиола за около 15 минути в подсолена вода с добавена 1 ч.л. оцет в нея, След това го отцедете и го накъсайте на розички. Запържете ситно нарязания лук половината от маслото и го добавете при карфиола заедно с нарязаната на кубчета шунка. Прехвърлете получената смес в огнеупорен съд (йенски). Разтворете 1 с.л. брашно в прясното мляко, смесете го с разбитите жълтъци и щипка сол и варете сместа на тих огън при постоянно бъркане около 3-4 минути. Излейте получения сос върху карфиола и шунката, загладете отгоре, поръсете с галета и подредете отгоре парченца от останалото масло. След това пъхнете в загрята умерена фурна за 20–25 минути и печете, докато се зачерви.
Автор: lakomnik.bg
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари