Лесен пай в ябълкова чашка - оригинално, лесно, бързо

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лесен пай в ябълкова чашка - оригинално, лесно, бързо
Лесен пай в ябълкова чашка - оригинално, лесно, бързо
admin
Добавена от: admin
12155
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

няколко ябълки
200 гр. брашно
1 чаша хладка вода
малко сол
по желание: ядки, канела, мед

Сигурно сте опитвали много рецепти за сладкиши, пайове и сладкиши с ябълки. Но сега ви предлагаме десерт, в който ябълката не е само добавка, а основният продукт.
За тази рецепта не ви трябват много кулинарни умения, а с резултата ще изненадате всички!

Изсипете в съд брашното, добавете малко сол и постепенно добавяйте от хладката вода, докато замесвате на ръка. Трябва да се получи гладко тесто като за хляб. След това го разточете на кора и я нарежете на малки ивици.

След като тестото е готово, измийте ябълките, отстранете единия им край при дръжката и изпразнете вътрешността им.

Смелете сърцевината, отделена от ябълките, в блендер, а ако желаете, може да добавите канела, мед или ядки.

Щом приготвите сладката смес, напълнете с нея вътрешността на ябълките и ги затворете с лентите тесто, като оформите решетка (кошница).

Така приготвени, подредете ябълковите кошнички в тава и ги поставете във фурната, загрята до 150 градуса.

Извадете ги, щом тестото се зачерви, и ги поднесете с наслада!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft