Лесен пай с тиквички, сирене и готови кори за баница

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Лесен пай с тиквички, сирене и готови кори за баница
Лесен пай с тиквички, сирене и готови кори за баница
admin
Добавена от: admin
26296
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
1 тиквичка
300 гр. сирене
4 яйца
сол, черен пипер и малко риган
250 мл газирана или обикновена вода
100 мл олио

Натрошете сиренето и го разбъркайте с яйцата. Добавете настърганата тиквичка. Ако е млада, я настържете заедно с кората. 
В зависимост от вкуса и солеността на сиренето, добавете сол, а по желание добавете черен пипер и щипка риган. 

Смесете водата с олиото (може да регулирате съотношението и количеството по желание). Напръскайте всяка кора с тази течност. Хубаво е да използвате кръгла тавичка с диаметър 32 см. В случая тавата е малко по-висока, а диаметърът - 28 см. 
Първо поставете 2-3 кори, така че краищата им да висят извън тавата. След това сложете още 2 кори, като ги нагънете леко, за да се съберат в тавата. Плънката разделете на 2 части и пребройте корите, така че да разпределите плънката на 2 пъти между равен брой кори. Преди да нанесете от плънката, поставете отново 2 кори, така че да висят извън тавата (както в началото). Редете така до изчерпване на корите и плънката. Накрая завършете с кора и върху нея прегънете висящите кори. Не забравяйте между всека две кори да ръсите от сместа с олио и вода. Отгоре поръсете още няколко лъжици мазнина и поставете да се пече на 200 градуса около 20-30 мин. в зависимост от фурната. 
Когато паят леко се охлади, обърнете наопаки, нарежете на осминки и поднесете с чаша айрян.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft