250 гр. брашно
180 гр. захар
2 чаши гъсто кисело мляко
125 гр. разтопено масло
50 мл. мляко
4 яйца
2 пакетчета ванилия
1 бакпулвер
500 гр. пресни череши
Приготвяне:
Измийте черешите и почистете костилките, поставете ги в купа и поръсете върху тях ванилията. В отделна купа отделете жълтъците от белтъците.
Белтъците разбийте и бавно добавете 90 грама захар, докато не получите твърд сняг. Жълтъците се смесват с останалата захар и ванилията, добавете киселото мляко, разтопеното масло и брашното с бакпулвера.
Накрая сложете снега от белтъците при предходната смес и всичко това поставете в тава, която предварително сте намазали с олио. Отгоре поставете черешите, които бавно ще се потопят в тестото. Пече се половин час на 180 градуса.
След това нарежете сладкиша на кубчета и поръсете отгоре с пудра захар.