Лесен сочен кекс с праскови
22 Август 2015
23732
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Първо се белят прасковите и се нарязват на колелца, поръсват се с 3 супени лъжици захар и се оставят настрана. Яйцата се разбиват с 250 гр. захар и след това към тях се добавят млякото, олиото, брашното, бакпулверът и ванилията. Обърква се добре и половината от сместа се излива в тавичка, покрита с хартия за печене. Пече се в загрята фурна.
В останалата смес се добавя какаото.
Върху изпечената първа част на сместа се нареждат прасковите, а водата, която са пуснали, се изхвърля. Върху прасковите се разпределя кафявата част от тестото и кексът се връща във фурната да се допече - проверява се с клечка. Готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.
Мерителната чаша в рецептата е от 150 мл.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари