Лесен трик за съвършено хрупкави златисти картофки
12 Април 2016
35837
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Хрупкава златиста коричка и съвършено мека сърцевина - за такива картофки си мечтаят всички. Но често в старанието си да ги сготвим добре отвътре, ги препържваме до потъмняване. Сега ще ви издадем един лесен трик, с който това повече няма да е проблем:
Остържете или обелете картофите, нарежете ги на парчета с желания размер, след което ги пъхнете в микровълновата за 2-3 минути. През това време включете фурната или котлона да загрява.
После ги пригответе по стандартния начин: намажете ги с олио или зехтин, втрийте в тях подправките, прехвърлете всичко в тавичка и я пъхнете в загрятата фурна. Печете, докато коричката стане приятно златисто-кафява.
За разкош може да ги поднесете поръсени с настърган кашкавал или сирене. Опитайте!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари