Лесен тутманик
22 Декември 2014
187600
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. Първо разтворете маята в малко топла вода с лъжичка захар и малко сол и брашно, и я оставете да шупне.
2. След това с другите съставки омесете тесто, което оставете половин час да почине и втаса.
3. От тестото направете 6 топки.
4. Намажете тава (диаметър около 32 см) с масло. Всяко парче тесто разточете с размера на тавата.
5. Поставете вътре едната кора, поръсете я с разтопения с маста маргарин (масло), надробете сирене, поставете отгоре другата кора и продължете така, докато поставите всички 6 кори.
6. Отгоре намажете тутманика с разбито яйце, поръсете със сусам и го нарежете на парчета.
7. Оставете на топло, докато напълни тавата, след което го сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари