Лесен ябълков пай
25 Ноември 2012
358672
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Обелете и изчистете от семките ябълките и ги нарежете на осминки. Изсипете мазнината в тавичка с диметър 30см и наредете парчетата ябълки, така че да покрият цялата тавичка. Сложете ги във фурната да се запекат на 180 градуса. През това време разбийте яйцата с миксер, добавете захарта, после и брашното. С тази смес се заливат ябълките и тавчката се връща за около 20 минути във фурната до като се запече блатът. Когато е готов, оставете го да изстине на отворена фурна, после обърнете тавичката и като я чукнете с дръжката на нож, блатът сам ще се отлепи. Намажете го с крем от сметаната, размесена със пудрата захар и настърганата кора от лимон.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари