Лесен ягодов сладкиш с хрупкави трохи - празник за небцето, рай за сетивата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лесен ягодов сладкиш с хрупкави трохи - празник за небцето, рай за сетивата!
Лесен ягодов сладкиш с хрупкави трохи - празник за небцето, рай за сетивата!
4337
Източник: trafficnews.bg
Лесен ягодов сладкиш с хрупкави трохи - празник за небцето, рай за сетивата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ягодите са най-ароматните плодове на пролетта. За съжаление сезонът им е твърде кратък, затова трябва да се възползваме максимално, за да можем да се насладим докрай на прекрасния им вкус.

Днес ви предлагаме един празник за небцето - вкусен и лесен ягодов сладкиш , който приятно ще погъделичка всичките ви сетива. Вижте по-долу е рецептата за хрупкава ягодова пита .

Хрупкава ягодова пита

Необходими съставки:

300 грама брашно

150 грама масло

1 супена лъжица заквасена сметана

1 по-малко яйце

50 грама захар

За пълнежа:

300 грама ягоди

50 грама захар

1 супена лъжица лимонов сок

ягодов сладкиш с хрупкави трохи

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното със захарта. Нарежете студеното масло на по-малки кубчета и го добавете към брашното, след което разбъркайте с пръсти. След това добавете яйцето и заквасената сметана и замесете тестото, докато получите гладка топка. Разделете го на две части и го увийте в найлоново фолио. Сложете едната половина в хладилника за един час, а другата във фризера.

2. Пригответе пълнежа. Отстранете дръжките от ягодите, измийте ги и ги нарежете на малки парченца. След това поръсете със захар, добавете лимонов сок, разбъркайте добре и разбийте малко.

3. След час извадете тестото, което сте сложили в хладилника. Включете фурната на 180 градуса по Целзий. Поставете го в тава, която предварително сте поръсили с малко брашно. Разстелете равномерно тестото, след което го набодете с вилица. Поставете го във фурната и печете около 15 минути, докато добие приятен жълт цвят. Долната плънка на тестото трябва първо да се изпече за кратко, за да стане по-стегнато и за да не се намокри от ягодовия пълнеж. Когато тестото пожълтее, извадете го от фурната и го оставете да се охлади.

4. Когато тестото се охлади, покрийте го с пълнежа от ягоди. След това вземете другото тесто от фризера и го разпределете върху ягодовия пълнеж. Върнете формата във фурната, загрята до 180 градуса по Целзий и печете още 20-30 минути, т.е. докато тестото на повърхността придобие по-тъмен златисто-жълт цвят.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft