Когато разопаковате корите, дръжте неизползваните в момента кори покрити с хартия за печене и влажна кърпа.
Загрейте фурната на 200°C.
Леко намажете лист точени кори с мазнина и поръсете с малко натрошени орехи (може да увеличите количеството на ядките - според вкуса).
С пръсти нагънете кората откъм дългата страна на тънка хармоника (не се притеснявайте, ако кората се разкъса).
Започвайки от единия край на хармониката, навийте на стегнато охлювче.
Продължете с останалите кори, след което ги подредете в намазнена тавичка.
Намажете повърхността им с олио или масло и печете на 180 градуса за около 40 минути, докато леко покафенеят корите.
Докато корите се пекат, пригответе сиропа: смесете всички продукти в тенджерка и бъркайте, докато се разтвори захарта. Оставете сместа да заври и гответе 6-7 минути, докато сиропът леко се сгъсти. Дръпнете от огъня и оставете настрана.
Изключете фурната и оставете баклавичките вътре за 10 минути.
Внимателно и равномерно излейте сиропа върху баклавичките и ги оставете да престоят няколко часа, преди да поднесете.
Лесна вита баклава
15 Ноември 2013
139471
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари