Лесна, желирана ягодова торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лесна, желирана ягодова торта
Лесна, желирана ягодова торта
1946
Лесна, желирана ягодова торта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

ЖЕЛЕН КРЕМ КРЕМ С ЯГОДА

СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТО

  • 400 г брашно
  • 100 г захар
  • 20 г ванилова захар
  • 120 г масло
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. бакпулвер

СЪСТАВКИ ЗА ПЪЛНЕЖ

  • 300 г сметана
  • 20 г нишесте
  • 120 г захар
  • 2 яйца
  • 200-300 г ягоди

ПОДГОТОВКА

  1. Първо пригответе  тестото за желираната торта. За целта смесете брашно и бакпулвер, пресейте. В отделна купа разбийте яйцата и захарта.
  2. След това добавете масло към яйцата и разбийте старателно. Към тази смес добавете брашно и бакпулвер и замесете тесто. Оставете готовото тесто в хладилника за 30 минути.
  3. Смесете всички съставки за наливане и ги разбийте до гладка смес.
  4. Измийте и подсушете ягодите.
  5. Сега събираме нашата торта. Извадете тестото от хладилника, разточете го във форма, като направите малки страни. Върху тестото се изсипва пълнеж със заквасена сметана, а отгоре се разпределят ягоди.
  6. Поставете тортата в предварително загрята фурна до 180 ″ и печете около 45 минути. След това изключете фурната и оставете да престои още 30 мин.
След това можете да сервирате с кафе!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft