Кой не обича шоколад, едва ли има такъв човек! Днес ще ви предложим един деликас с бял шоколад, който е толкова вкусен, че просто не са достатъчно думи, за да опишем цялата тази красота.
Кремообразните аромати на карамел подчертават сухите боровинки и ядки. И благодарение на захаросаните плодове десертът има ярки цитрусови нотки, но ако не е по вкуса ви разбира се винаги можете да ги пропуснете! Перфектният антидепресант за вас, страхотен подарък за приятел, най-добрият мотиватор за децата.
Съвет: Препоръчваме да не замествате шоколада със сладкарски шоколадови стърготини , те не могат да се стопят както се очаква. Често при такива продукти, суроватката се заменя с растителни мазнини, под въздействието на температура и коагулира.
съставки
Бял шоколад350 г
Кондензирано мляко380 g
сол 1 щипка
масло 10 g
Захаросани плодове
2 супени лъжици кардамон
2 супени лъжици лешник
подготовка
Изсипете кондензираното мляко в купа, добавете шоколадовите фигури. Поставете съдовете на водна баня. При разбъркване, загрейте, докато буците напълно изчезнат. Добавете сол,
Извадете съда от огъня, добавете сушени боровинки, захаросан портокал, начукани лешници.
Разбъркайте масата отново, след това я изсипете в матрица, покрита с фолио (пергамент) и намазана с масло. Охлажда се и чак тогава се слага в хладилника за поне 4 часа. Когато десертът се втвърди, го нарязайте на кубчета с ножа, потопен във вода.
Има много вариации на тази рецепта. Разкажете за новото откритие на приятелите си, те ще го оценят!