Лесна и бърза рецепта за турска баклава

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Лесна и бърза рецепта за турска баклава
245929
Снимков материал: pixabay.com
Лесна и бърза рецепта за турска баклава

Необходими продукти

За тестото:

500 грама брашно

1 с. л.

бакпулвер

50 грама масло

1 чаша прясно мляко

1 яйце

сол

брашно за поръсване на плота при точенето

1 яйце за намазване

За сиропа:

1 чаша захар

1 чаша вода

шафран

кората и сока на 1 лимон - по желание

За плънката:

300 грама захар на пясък

300 грама смлени орехи

250-300 грама масло (не напълно разтопено, а с консистенция на сметана)

Начин на приготвяне:

Замесете меко тесто от гореизброените продукти за него. Разделете го на около 25 части. От всяка от тях разточете тъничък кръг. Намажете с масло, поръсете с орехи и захар. Вземете молив или китайска клечка за хранене, сложете я в единия край на кръга и навийте на руло, притискайки краищата с пръсти, за да се получи "хармоника". Вече може да извадите клечката или молива.

Подредете рулцата в намаслена тава, намажете ги с яйце и сложете във фурната при 200 градуса за 20 минути. После извадете, намажете баклавичките с разтопено масло (около 50 грама) и повторно върнете във фурната за още 50 минути, вече при температура от 180 градуса. Печете до получаване на красив златист цвят.

Докато баклавата е още гореща, залейте със сиропа (също да бъде горещ) и оставете да се напои за 2-3 часа.

Вече може да се насладите на страхотния вкус.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft