Лесна и вкусна баница със сирене
19 Март 2014
206161
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Смесват се сиренето, сметаната, киселото мляко и сол по желание (зависи колко е солено сиренето). Тавата се покрива с 2 кори, така че да покриват и ръбовете на тавата. След това се поставя една трета от плънката. Отгоре се слагат отново 2 кори, накъсани на малки парченца, които се наръсват с газирана вода. Поръсват се с втората третина от плънката, която се покрива с накъсани кори и се напръсква с газираната вода. Щом продуктите се изчерпат, най-отгоре се слага цяла кора, която да покрие добре цялата повърхност на баницата. Нарязва се на парчета и се напръсква с олио или разтопено масло. Пече се на 200 градуса, докато стане златисто-кафява на цвят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари