1. В голяма купа се поставят брашното и всички подправки (на вкус), и всичко това добре се обърква.
2. Картофите се белят и се нарязват на тънки кръгове, след което се овалват в брашното от двете страни и се нареждат в огнеупорен съд, намазан с масло.
3. На тиквичките се отрязват краищата и се нарязват на тънки кръгове, след което също се овалват в брашното от двете страни (за един ред от тиквички е необходимо една и половина тиквичка).
4. Върху тиквичките слагаме от сиренето или изварата плюс малко черен пипер и подправки, след това - домат, нарязан на кубчета, и върху него - нарязанте магданоз и джоджен. Накрая навсякъде се поставя по малко от нарязаната скилидка чесън.
5. Накрая се завършва с останалата част от тиквичките, оваляни в брашно.
6. Залива се обилно със зехтин, покрива се с фолио и добре се затваря от всички страни.
7. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса1 час. След това се открива и се пече, докато леко се зачерви.
Вкусен и лесен обяд, който се сервира със свежа салата или кисело мляко.