Лесна мусака от макарони
6 Април 2014
36296
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. макарони
100 гр. бекон
4 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер
200 гр. топено сирене (или моцарела)
малко черен пипер
В голяма тенджера сложете вода да заври, а след като заври, я посолете. Сложете макароните във водата и варете десетина минути. Сварените макарони отцедете добре.
Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете бекона на ленти и го запържете за кратко в сгорещено олио, след което го добавете в макароните. Овкусете със сол и пипер.
Подредете макаронената смес и сиренето в тавичка, като мусака, така че да приключите с филийки сирене отгоре. Овкусете със смлян черен пипер и печете 25-30 минути, докато сиренето започне да се топи, но внимавайте да не потъмнее.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари