Лесна мусака с патладжан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Лесна мусака с патладжан
Лесна мусака с патладжан
admin
Добавена от: admin
55702
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 патладжана
500 гр. кайма
200 гр. заквасена сметана
2 яйца
1 китка магданоз
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
1 супена лъжица Вегета
щипка риган
1 супена лъжица чубрица
2 моркова
100 гр. кашкавал
олио

1. Лукът и морковите се нарязват на дребни парчета и се запържват в малко олио. Добавя се каймата и хубаво се запържва. Чесънът се нарязва на ситно и се слага към края на пърженето заедно с подправките и ситно нарязания магданоз. 
2. Патладжанът се обелва нарязва на ивици с дебелина 2 см. Бланшира се за кратко в подсолена вода, за да омекне и да излезе горчивината. 
3. В огнеупорен съд или тава, която предварително сме намаслили, слагаме половината от лентите патладжан. Върху тях поставяме каймата, след което покриваме с втората част от патладжаните. Накрая заливаме със заквасена сметана, в която сме разбили яйцата. 
4. Отгоре поръсваме с настърган кашкавал. 
5. Покриваме съда с капак и печем на 200 градуса до готовност. Към края отваряме капака и оставяме ястието да се зачерви и да се изпари излишната течност. 
5. Охлаждаме за кратко и сервираме с лъжичка пармезан.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft