Лесна рецепта за баклава с орехи и тахан

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лесна рецепта за баклава с орехи и тахан
Лесна рецепта за баклава с орехи и тахан
21521
Лесна рецепта за баклава с орехи и тахан
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal


Продукти:

500г пресни кори за баклава
250гр орехи
1 супени лъжици канела 
10 супени лъжици тахан
5 супени лъжици  мед
200 г масло или маргарин

За сиропа
500г захар
1/2 лимон
200 мл вода


Приготвяне:

Смесвате орехите, тахана и меда. Всяка кора се пълни в единия край с тесен слой от плънката, за да се получи тънко руло. Навивате на руло и  поставяте в намаслена тава с олио. Същата процедура се повтаря с останалата част от корите, докато не свършии целия пълнеж. Рулата след това се режат с дължина 6см и се заливат с предварително разтопеното масло. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса.

 

За това време приготвяте сиропа. Водата и захарта се варят около 5 минути след като заврят. Към края се добавя лимон нарязан на филийки. Оставя се да се охлади и печената баклава се залива с охладеният сироп.

Да ви е вкусно!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft