Лесна рецепта за пухкав, мекичък със златна коричка козунак

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лесна рецепта за пухкав, мекичък със златна коричка козунак
Лесна рецепта за пухкав, мекичък със златна коричка козунак
6515
Лесна рецепта за пухкав, мекичък със златна коричка козунак
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Великден наближава и е грехота да не си направим точно тази година сами козунак с оглед на извънредното положение в страната. Затова и сме ви приготвили една наистина лесна рецепта, която няма да ви затрудни много.

 

Необходими продукти:

Спрей за готвене или друга мазнина за намазване на съда

1 ч.

мляко, леко затоплено

1/2 ч. захар

1/2 пакетче мая

4 1/2 ч. брашно

2 ч. л. сол

2 големи яйца

1/2 ч. масло 

разбито яйце, за намазване

цветни захарни пръчици, за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Сложете маята и малко захар в топлото мляко и оставете настрана.  В голяма купа сложете брашното, като е добре да го пресеете поне 2 пъти.  Разбийте яйцата със захарта.  Добавете солта, яйцата и млякото с мая при брашното.  Започнете да месите, докато се получи меко тесто.  Добавете маслото, като добавяте по малко, размесвате и пак добавяте масло.  Прехврълете тестото в намазнена купа, покрийте го с кърпа и го оставете настрана за 2 часа. 

Загрейте фурната на 200 градуса.  Размесете отново тестото и го разделете на 3 части. Разточете тези 3 части тесто на дълго.  Сплетете тестото на плитка и го оформете в кръг, подобно на венец  и оставете да втаса за още 30 минути. 

Намажете козунака с разбитото яйце и поръсете с цветните пръчици или захар.

Печете около 30-40 минути. 

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft