За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Лесна рецепта за чабата - за любителите на италианската кухня
Лесна рецепта за чабата - за любителите на италианската кухня
17 Август 2015
11163
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. В купа се поставя маята, добавят се млякото, водата, солта и меда. Разбърква се хубаво, докато се разтвори маята.
2. Добавя се брашното и се разбърква с дървена лъжица. Тестото трябва да бъде рядко.
3. Тестото се поръсва с брашно и се оставя да втасва 1 - 1 1/2 часа.
4. Работния плот се поръсва също с брашно - ако няма достатъчно брашно, тестото ще лепи. По-добре повече брашно, отколкото по-малко. Тестото се изсипва върху масата и отново се поръсва с брашно.
5. С ръце тестото се оформя като правоъгълник и се нарязва на правоъгълници с остър нож.
6. Подреждат се върху тава, покрита с хартия за печене, и след това се пекат в предварително загрята фурна на 250 градуса около 10 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари