Лесна торта с кисело мляко без печене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лесна торта с кисело мляко без печене
Лесна торта с кисело мляко без печене
59666
Лесна торта с кисело мляко без печене
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Повечето от нас сме свикнали да свързваме подготовката на торта с трудоемко печене и някаква сложна техника, но уви има и лесен вариант и то с любимото кисело мляко на всички . Пакет бисквитки и мляко ще са достатъчни, за да направите красив, висококачествен и топящ се в устата десерт

Обикновено повечето домакини използват скъпо маскарпоне, но за да приготвят най-деликатното меко сирене у дома са достатъчни 2 опаковки кисело мляко- просто ги замразете през деня, преди да започнете да готвите торта от бисквитки без печене .

 

Съставките

кисело мляко 2 л

сметана 500 мл

Кондензирано мляко 250 мл

вода 70 g

желатин 20 g

прясно  мляко 100 мл

бисквити 300 g

Слънчогледово масло на вкус

 

подготовка

Вечерта замразете две кофички високомазнинно кисело мляко. Когато се втвърдят, извадете замразената течност от кофичката и сложете в гевгир, покрит с кърпа, увийте отгоре и изчакайте, докато суроватката се отцеди и получите меко сирене (обикновено то е готово до вечерта).


Разбийте изварата с кондензирано мляко до гладка текстура и оставете настрана.

Залейте желатинът с топла вода. Докато желатинът набъбва, разбийте сметаната (поне 30% масленост) до крем. 


Разтопете желатина на печката или в микровълновата и го смесете в изварата. След това, в няколко подхода, добавете към него бита сметана, като внимателно разбърквате.

Увийте страните на формата с хартия за печене (за това те могат да бъдат намазани с масло).

Пристъпваме към формирането на тортата: поставяме бисквитките за първия слой, след като потапяме всяка в мляко. Поставете половината от крема отгоре, след това отново слой навлажнени бисквитки, след това втората половина от крема.


След като ви останат още малко бисквитки и кремът вече свърши, поставете тортата в хладилник за 20 минути, така че да замръзне малко. Използвайте останалите бисквитки като декорация.

Дръжте тортата в хладилник за 3 часа, докато се втвърди.

Наистина се топи в устата ви! Кремът напомня кремообразно суфле, а бисквитките, напоени с мляко, стават божествени. За бисквитките може да използвате всякакъв вид, особено с пълнеж. Можете също така да добавите слой шоколад или карамел, ако желаете. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft