Повечето от нас сме свикнали да свързваме подготовката на торта с трудоемко печене и някаква сложна техника, но уви има и лесен вариант и то с любимото кисело мляко на всички . Пакет бисквитки и мляко ще са достатъчни, за да направите красив, висококачествен и топящ се в устата десерт
Обикновено повечето домакини използват скъпо маскарпоне, но за да приготвят най-деликатното меко сирене у дома са достатъчни 2 опаковки кисело мляко- просто ги замразете през деня, преди да започнете да готвите торта от бисквитки без печене .
Съставките
кисело мляко 2 л
сметана 500 мл
Кондензирано мляко 250 мл
вода 70 g
желатин 20 g
прясно мляко 100 мл
бисквити 300 g
Слънчогледово масло на вкус
подготовка
Вечерта замразете две кофички високомазнинно кисело мляко. Когато се втвърдят, извадете замразената течност от кофичката и сложете в гевгир, покрит с кърпа, увийте отгоре и изчакайте, докато суроватката се отцеди и получите меко сирене (обикновено то е готово до вечерта).
Разбийте изварата с кондензирано мляко до гладка текстура и оставете настрана.
Залейте желатинът с топла вода. Докато желатинът набъбва, разбийте сметаната (поне 30% масленост) до крем.
Разтопете желатина на печката или в микровълновата и го смесете в изварата. След това, в няколко подхода, добавете към него бита сметана, като внимателно разбърквате.
Увийте страните на формата с хартия за печене (за това те могат да бъдат намазани с масло).
Пристъпваме към формирането на тортата: поставяме бисквитките за първия слой, след като потапяме всяка в мляко. Поставете половината от крема отгоре, след това отново слой навлажнени бисквитки, след това втората половина от крема.
След като ви останат още малко бисквитки и кремът вече свърши, поставете тортата в хладилник за 20 минути, така че да замръзне малко. Използвайте останалите бисквитки като декорация.
Дръжте тортата в хладилник за 3 часа, докато се втвърди.
Наистина се топи в устата ви! Кремът напомня кремообразно суфле, а бисквитките, напоени с мляко, стават божествени. За бисквитките може да използвате всякакъв вид, особено с пълнеж. Можете също така да добавите слой шоколад или карамел, ако желаете. Приятен апетит!