Лесна торта Шарлота с ябълки
17 Декември 2015
41487
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
6 големи ябълки
3 яйца
200 гр кафява захар
125 г брашно
канела
ванилова захар
пудра захар
Приготвяне:
Загрейте фурната до 170 градуса, а дъното на кръглата форма покрийте с хартия за печене смазана с масло. Обелете ябълките, почистете семките и нарежете на филийки или кубчета и наредете в матрицата за печене.
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете ваниловата захар и брашно и разбъркайте добре. Сместа трябва да бъде плътна. Тестото излейте върху ябълките и печете около час. Готовият сладкиш оставете във формата десет минути, а след това поставете тортата в чиния, така че ябълките да бъдат отгоре. Поръсете го с пудра захар и канела.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари