Лесна шоколадова торта

вход през zajenata.bg
Лесна шоколадова торта
99556
Лесна шоколадова торта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 

Необходими продукти:

450 г шоколад на парчета

½ ч.ч. масло

5 яйца с отделени жълтъци и белтъци

1 ч.л.

ванилия

¼ ч.ч. пудра захар

 

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 150 градуса. Намаслете тавичка с подвижно дъно и наръсете с какао . След това покрийте дъното с пергаментова хартия.

В малка тенджерка разтопете шоколада с маслото на бавен огън.

В голяма купа разбийте жълтъците и ванилията на ръка. Бавно добавяйте с бъркане топлия разтопен шоколад към жълтъците, докато се смесят добре.

В малка купа разбийте на сняг белтъците с миксер на висока скорост. Добавете пудрата захар и бъркайте, докато тя се разтвори, а белтъците остават на връхчета.

Смесете белтъците поетапно (по 1/3 наведнъж) с шоколадовата смес, като бъркате на ръка леко.  Изсипете с лъжица в тавичката и разстелете равномерно.

Печете около час или докато клечка за зъби излиза почти чиста от тортата. Изстудете тортата в тавата. След това махнете страните на тавата, а после отстранете тортата от дъното, махнете и пергаментовата хартия.

За сервиране разрежете на 12 парчета и поръсете 6 от тях с какао, а останалите 6 с пудра захар и ги подредете в чиния за торта като редувате парчетата.

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft