100 гр. масло
100 гр. пудра захар
100 гр. настърган шоколад
5 жълтъка
5 белтъка
75 гр. галета
За глазурата:
разтопен на водна баня шоколад, течен шоколад, шоколадов чипс (шоколадови пръчици)
Маслото се загрява леко и се слага в голяма купа, заедно със захарта и настъргания шоколад. Сместа се разбърква с миксер на гладък крем, към който се добавят един по един жълтъците. Белтъците се разбиват отделно на твърд сняг и се прибавят внимателно към шоколадовата смес, като се бърка в една посока, за да не спадне обемът. Най-накрая се прибавя галетата и се бърка отново внимателно с дървена лъжица. Полученото тесто се прехвърля в намазнена и набрашнена тортена форма или тавичка и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
За глазурата: на водна баня или в микровълнова фурна се разтопяват 150-200 гр. шоколад и с него се залива охладената торта. Може да използвате и готов течен шоколад. Отгоре тортата се наръсва с шоколадов чипс, шоколадови стърготини или по желание - ядки, кокос и пр.