2 листа бутер тесто (1 голям пакет)
400 гр. маслини без костилки
200 гр. меко сирене по избор
1 яйце
шепа настърган пармезан
Размразете бутер тестото на стайна температура. Смелете маслините в блендер на паста и ги изсипете в купа.
Загрейте фурната на 200 градуса, застелете дъното на тава с хартия за печене.
Разточете всеки лист бутер тесто на квадрат с размери 30 х 30 см. Върху половината тесто разпределете равномерно 1/2 от маслиновата паста и заравнете. Нарежете сиренето на тънки парчета (или го натрошете) и половината подредете върху пастата. Прихлупете с другата половина от тестото и леко притиснете. Същото направете и с останалите продукти.
Нарежете тестото на банички с каквато форма предпочитате (най-лесно - на триъгълници или квадрати). Подредете ги в тава, намажете с разбито яйце, поръсете с настърган пармезан и изпечете до златисто (за около 15 минути).